Gespecialiseerd in maatwerk projecten

Triolight beschikt over een eigen assemblage en Research & Development afdeling. Onze gespecialiseerde productiemedewerkers kunnen jouw bestelling helemaal op maat maken. Dit zorgt, naast een kwalitatieve afwerking van het eindproduct, ook nog eens voor een eenvoudige, snelle en vlekkeloze installatie. Bij complexere maatwerk projecten speelt onze interne R&D afdeling een belangrijke rol.

Ieder project is uniek en heeft een eigen specifiek lichtplan. Soms is een enkele LED strip al voldoende om een mooi resultaat te bereiken. In andere gevallen is de uitvoering van een lichtontwerp complexer. Denk bijvoorbeeld aan een afwijkende hoek of de wens voor verlichting in een specifieke vorm of op een ongebruikelijke plaats. 

Sinds 2000 werken wij al samen met verschillende distributeurs, lighting designers, architecten, engineers, adviseurs en installateurs en we hebben samen mooie resultaten behaald. Bekijk hiervoor ons overzicht van projecten. Uit ieder project dat wij doen, halen wij leermomenten. Door het toepassen van deze kennis en ervaringen, zorgen wij bij ieder project weer, voor een probleemloos proces en een duurzaam en fantastisch eindresultaat. 

Zo zijn wij, door kennis en ervaring van de afgelopen 23 jaar, gegroeid tot een echte specialist is maatwerk lichtprojecten. En nog steeds leren wij weer van ieder project. We kijken met een open blik en we luisteren aandachtig, zodat we altijd de beste lichtoplossing kunnen aanbieden.

Heb jij hulp nodig bij het realiseren van een lichtontwerp? Stuur jouw aanvraag in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

Voorbeeld van een maatwerk project

KHALIFA UNIVERSITY (ABU DHABI) 

Een heel mooi voorbeeld van een maatwerk project, is het Khalifa University project in Abi Dhabi. Dit is één van de complexere opdrachten die we in de afgelopen jaren hebben gehad. Onze opdrachtgever was Nouran Trading CO. LLC uit Dubai.   

De wens van de klant was het creëren van een verenigd lichtbeeld in de verschillende (speelse) omgevingen van de universiteit. Hierbij was het belangrijk dat de Estimada standards* werden nageleefd. Het lichtontwerp werd uitgebreid onderzocht, waarbij de lichtvervuilingsniveaus en vermogensdichtheid van de verlichting werd teruggebracht naar het beste bereik.

De lichtoplossing bestond uit ingegoten RVS (LED) lichtarmaturen op maat en in de vorm van een driehoek. De armaturen werden vervolgens naadloos verwerkt in de vergelijkbaar gevormde bestrating van het plein voor de universiteit. 

Lichtontwerpbureau UMAYA Lighting Design ontving voor dit ontwerp de felbegeerde Exterior Lighting Project of the Year award tijdens de 5e editie van de Light Middle East Awards.

*Estidama is de Arabische vertaling voor duurzaamheid. Het is een belangrijk aspect van de “Abu Dhabi Vision 2030”, waarbij (nieuw)bouw in Abu Dhabi moet voldoen aan de nieuwe innovatieve, duurzame normen.

KHALIFA UNIVERSITY (ABU DHABI)
KHALIFA UNIVERSITY (ABU DHABI)

Interne R&D afdeling

Onze interne R&D afdeling is, naast het optimaliseren van het assortiment, nauw betrokken bij maatwerk projecten. Al meteen na binnenkomst toetst Paul (R&D) de aanvraag op haalbaarheid en maakt hij een eerste kosteninschatting. 

Wanneer bepaald is dat we een oplossing kunnen bieden die past bij de wensen van onze klant, wordt de volgende fase gestart. Het resultaat is een voorlopige oplossing. Indien noodzakelijk maakt R&D in deze fase een eerste sample en deze wordt aan de opdrachtgever gepresenteerd. 

Aan de hand van de feedback van onze opdrachtgever, werkt R&D het ontwerp verder uit. Aan het eind van de derde fase ontvangt de opdrachtgever een gedetailleerd ontwerp en een definitief voorstel. Wanneer het definitieve ontwerp akkoord is, gaat de productie van start. 

Gedurende alle fasen van het proces wordt er op vaste momenten overlegd met onze opdrachtgever. Zo is iedereen op de hoogte van de status van de aanvraag, worden afspraken gemaakt en opgevolgd en creëren we de beste lichtoplossing. 

;