RailLight®

Spoorverlichting zonder lichtvervuiling met maximale veiligheid

RailLight® is een robuust, aluminium armatuur van hoge kwaliteit die in de ruimte aan de buitenzijde van de spoorstaaf wordt bevestigd. Dit is een nieuwe, innovatieve manier van het verlichten van emplacementen. Door alleen de paden te verlichten, is lichtvervuiling in de omgeving verleden tijd. RailLight® kan in combinatie met bestaande spoorverlichting gebruikt worden, maar kan deze verlichting ook in zijn geheel vervangen. 

Dit unieke product is mede bedacht en ontworpen door ons eigen R&D team. Triolight heeft de exclusieve productie en distributie rechten.

Bekijk foto's

 

Verhoog de veiligheid

Dankzij het speciale ontwerp straalt de RailLight® een schijnwerpereffect uit, waardoor de wandelpaden ’s nachts perfect zichtbaar zijn. Het neerwaartse en zijwaartse strijklicht creëert een schaduwval waardoor mogelijke obstakels goed opvallen. Ook mogelijke schaduwen van geparkeerde treinen vormen hierdoor geen risico meer. Door deze gerichte verlichting wordt het zicht van het personeel verbeterd, waardoor het risico op struikelen over objecten wordt gereduceerd. 

De combinatie van hoge kwaliteit, energiezuinigheid en minimale lichtvervuiling zorgt voor een nieuwe verlichtingservaring in de spoorwegindustrie.

De innovatieve, duurzame RailLight® 

Het gepatenteerde armatuur bestaat uit een robuuste, aluminium behuizing waarin een liniLED® Top LED strip is gemonteerd. Deze LED strip bevat een unieke co-extrusie en in combinatie met de juiste connector en kabels heeft dit armatuur een beschermingsgraad IP68. Voor de beste verlichting kan gekozen LED strips met verschillende lichtopbrengsten, zoals de liniLED® Top Deco of de liniLED® Top Power. 

De trilling-bestendige componenten van de RailLight® zorgen voor een lange levensduur van het product. Met haar lengte van twee meter (koppelbaar tot 90 meter!) is dit armatuur snel en makkelijk te monteren. De RailLight® is zo ontworpen dat de behuizing perfect in de ziel van de spoorstaaf past. 

Heb je advies nodig?

Wil je dat we met je meedenken over wat de beste oplossing is voor jouw lichtproject? Neem dan, geheel vrijblijvend, contact met ons op. Wij geven je graag advies.

Voordelen van RailLight®

Geen lichtvervuiling

Dankzij het speciale ontwerp van RailLight®, wordt het licht naar beneden gericht. Dit zorgt voor een minimale lichtvervuiling in de omgeving. Het heeft een positieve invloed op diverse biologische, sociale, ecologische en economische zaken.

Tot 90% CO2 reductie

RailLight® heeft een uitstekende lumen/Watt verhouding, wat resulteert in minder energieverbruik. Eén 200 W voeding kan tot 180 meter verlichten. Naast kostenbesparing zijn minder voedingen ook beter voor het milieu. Energiekosten worden met 50% of 70% verlaagd in vergelijking met traditionele lichtmasten en spandraadverlichting.

Plug & Play montage

Dankzij het plug-and-play koppelsysteem is RailLight® eenvoudig aan elkaar te monteren/koppelen. Door de speciale anti diefstal montagebeugels is het lastig om het product te stelen.

Het armatuur is tevens veilig te verwijderen zonder het product of de rails te beschadigen. Hierdoor is het armatuur herbruikbaar, wat een positieve invloed heeft op het milieu.

Tot 80% kostenreductie

Bespaar minstens 50% op installatie- en onderhoudskosten t.o.v. lichtmasten en spandraadverlichting om een korte terugverdientijd te garanderen. De energiekosten worden met 50% of 70% verlaagd in vergelijking met traditionele lichtmasten of spandraadverlichting.  

Het is niet nodig om het spoor stil te leggen, bovenleidingen uit te schakelen, grote machines en extra mankracht in te huren. Jij bespaart veel tijd en kosten tijdens installatie en onderhoud, terwijl je het lichteffect onmiddellijk ziet.

Duurzame materialen

Alle componenten van de RailLight® zijn uiterst duurzaam. De trilling bestendige componenten zijn tevens langdurig zuurbestendig, UV bestendig en anti knaagdier. Doordat de behuizing exact in de ziel van het spoor past, en wordt vergrendeld met anti diefstal montagebeugels, is de RailLight® beschermd tegen stootschade. 

Ook de lichtbron zelf is duurzaam. Tot aan het einde van de levensduur, na ca 60.000 uur, beschikt de LED strip nog over 80% van de oorspronkelijke lumenoutput (L80/B10). Door de verschillende technieken, zoals reel-to-reel, de luchtkussens voor betere koeling, de PVC behuizing en de effectieve warmteafvoer  wordt de kans op voortijdige uitval en voltage drop sterk verminderd. 

Slimme oplossingen

De voedingseenheid bevat de 24 V DC-driver en is veilig weggeplaatst van het spoor. Het onderhoud kan dus veilig worden gedaan zonder directe interferentie met het spoor. Het is niet nodig om alle sporen stil te leggen, grote machines en extra mankracht in te huren, wat tijd en geld bespaart.

Speciaal ontworpen kabelmontagebeugels zetten de kabels netjes en veilig vast in het ‘hart’ van de rail. Het is niet nodig om de kabels in de grond te leggen, wat jou extra kosten en tijd bespaart.

Verbeterde veiligheid

Om veilig op de werkplek te komen, moeten paden goed worden verlicht. Dankzij het schijnwerpereffect van RailLight® zijn paden ’s nachts perfect zichtbaar.

Het licht wordt naar beneden gericht dankzij het speciale ontwerp van RailLight®. Hiermee wordt voorkomen dat machinisten in treincabines en ander baanpersoneel worden verblind.

Bewezen kwaliteit

RailLight® is nationaal goedgekeurd door de NS en ProRail. Sinds de introductie in 2021 zijn er verschillende projecten in Nederland en Frankrijk gerealiseerd. Daarnaast zijn er verschillende mock-ups gemaakt voor Zwitserland, Oostenrijk, België en het Verenigd Koninkrijk.

In 2021 heeft RailLight®  de RailTech Innovatie Award gewonnen. 

;