Koofverlichting toepassen?

Wij helpen jou!

Verbod op productie tl-verlichting

Vergeet de tl-buis achter de koof niet

Het is je vast niet ontgaan. De hele sector heeft het er al een aantal jaar over en de afgelopen maanden steeds vaker. De uitfasering van en het verbod op tl-verlichting. Deze vorm van verlichting wordt nog regelmatig gebruikt voor algemene, directe verlichting. Maar de tl-buis zit nog ergens heel goed verstopt… namelijk achter de koof!

 

Het verbod op tl-verlichting per augustus 2023

Vanuit de overheid is de productie van tl-verlichting per augustus 2023 verboden. Het gaat hierbij om alle T5 en T8 fluorescentielampen. De reden van dit verbod is dat tl-lampen niet voldoen aan de efficiëntie-eisen van de in 2019 gepubliceerde herziene Europese Ecodesign-maatregel.

Strengere verordeningen voor duurzaamheid

  1. De ‘Single Lighting Regulation’ (SLR) is ervoor bedoeld om de energie-efficiëntie van verlichting aan te scherpen en zo een duurzamer klimaat te creëren.

  2. De RoHS-richtlijn (van het Engelse Restriction of Hazardous Substances – beperking van gevaarlijke stoffen), is een EU-richtlijn met als doel het gebruik van bepaalde gevaarlijke stoffen in elektrische en elektronische apparatuur te beperken, zoals de stof kwik in tl-buizen.

Met deze strengere verordeningen wordt de weg vrijgemaakt voor meer duurzame en efficiënte verlichtingsopties.

 

LED-verlichting is de perfecte vervanger

Wat is dan de beste manier om een ruimte te verlichten? LED is een perfecte vervanger voor tl-verlichting. Het biedt meer branduren, hoeft minder vaak vervangen te worden, levert een flinke energiebesparing tot 80% op, de lichtopbrengst is beter en het geeft een ruimte een modernere uitstraling. De voordelen van LED-verlichting zijn overtuigend.

 

Vergeet de koof niet

De tl-buis werd regelmatig achter de koof geplaatst. Een onzichtbare verlichting dus die makkelijk vergeten wordt. Ook op die plek kun je de verlichting een stuk duurzamer maken. Met een mooie doorlopende lijn achter de koof biedt je jouw klant een mooi diffuus lichtbeeld. Dit creëert niet alleen een aangename sfeer maar draagt ook bij aan de algemene duurzaamheid van de verlichting.

Lees ook onze blog over koofverlichting

 

Ons productadvies voor koofverlichting


 

Hulp nodig bij het vinden van de juiste oplossing voor koofverlichting?

Ben jij nu bezig met een project waarbij je koofverlichting gaat toepassen en weet je niet zeker wat de beste optie is? Wij helpen je graag met gericht advies en betrouwbare producten. En dat alles geheel vrijblijvend. 

Neem contact met ons op


 


Lees ook eens