LED verlichting toepassen in een museum?

Onze experts helpen je graag bij het vinden van de juiste oplossing en daarbij passende producten. 

Musea

In musea draait alles om het overbrengen van verhalen, kunst en geschiedenis. De juiste verlichting is cruciaal om kunstwerken en tentoonstellingen op hun best te presenteren. Lineaire LED verlichting biedt een moderne en energiezuinige oplossing die musea in staat stelt om hun collecties op een indrukwekkende manier te belichten.

Kies een geschikte kleurtemperatuur (meestal tussen 2700K en 4000K) die past bij de ambiance die je wilt creëren. Warm licht straalt gezelligheid uit, terwijl koeler licht een modernere uitstraling kan geven. En installeer de verlichting zo dat deze gelijkmatig en zonder schaduwen op de kunstwerken valt. Zorg voor voldoende afstand tot de kunst om beschadiging door warmte te voorkomen.

  • Plaats lineaire LED strips langs de contouren van architecturale elementen zoals bogen, zuilen of gewelven om hun schoonheid te benadrukken.
  • Gebruik lineaire LED verlichting langs gangen en gangpaden om een uitnodigende en veilige route voor bezoekers te creëren.
  • Pas de kleur en intensiteit van de LED's aan om verschillende sferen te creëren, of het nu gaat om een serene en contemplatieve ambiance of een levendige evenementensfeer.
  • Kies voor koofverlichting langs galerijmuren om een unieke sfeer te creëren. Koofverlichting kan ook worden gebruikt om architecturale details in het museum te benadrukken, zoals gewelven, zuilen of opvallende structuren.