LED verlichting toepassen in kantoren?

Onze experts helpen je graag bij het vinden van de juiste oplossing en daarbij passende producten. 

Kantoren en werkomgevingen

Lineaire LED verlichting wordt vaak gebruikt in kantoren en werkomgevingen vanwege de vele voordelen die het met zich meebrengt.

  • Lineaire LED verlichting is zeer energiezuinig en verbruikt minder elektriciteit dan traditionele verlichting. Dit resulteert in lagere energiekosten voor bedrijven, wat vooral gunstig is voor kantoren waar de verlichting gedurende lange uren aan staat.
  • LED verlichting heeft een aanzienlijk langere levensduur dan conventionele lampen. Dit vermindert de noodzaak van frequente vervanging en minimaliseert onderhoudskosten voor bedrijven.
  • Deze verlichting kan worden uitgerust met dimbare functies, waardoor werknemers de verlichting kunnen aanpassen aan hun behoeften en voorkeuren. Dit is handig voor presentaties, teamvergaderingen of situaties waarin gedimd licht gewenst is.
  • Lineaire LED verlichting heeft een strak en eigentijds ontwerp dat goed past bij moderne architectuur. Het creëert een visueel aantrekkelijke gevel die de professionele uitstraling van het kantoor versterkt.

Gemeenschappelijke ruimtes

In gemeenschappelijke ruimtes zoals een entree, gangen/ transportzones, vergaderzalen en kantines kan lineaire LED verlichting worden gebruikt om een levendige en uitnodigende atmosfeer te creëren. Of het nu gaat om het verbinden van medewerkers tijdens een (lunch)pauze of het faciliteren van creatieve brainstormsessies in een vergaderzaal, de juiste verlichting speelt een cruciale rol.

In gangen, doorgangen en trappenhuizen is heldere verlichting essentieel om een veilige en gemakkelijk navigeerbare ruimte te garanderen. LED armaturen zorgen voor een gelijkmatige verdeling van het licht over de ruimte. Dit voorkomt donkere hoeken en schaduwen en vermindert het risico op ongelukken en verbetert de zichtbaarheid.

In kantines en entreehallen is de esthetische waarde van verlichting ook van belang. Door bijvoorbeeld mooie koofverlichting toe te passen. Ook kun je de merkidentiteit van het bedrijf doorvoeren in het pand met behulp van LED verlichting. Eventueel in een bepaalde kleur. Zo vervult verlichting niet alleen functionele rol, maar draagt het ook bij aan de visuele aantrekkingskracht van de ruimte.

Lineaire LED verlichting biedt niet alleen de nodige helderheid, maar ook de flexibiliteit om de verlichting aan te passen aan de behoeften van de ruimte en de mensen die er gebruik van maken. Het draagt bij aan de algehele uitstraling van de ruimte en bevordert een positieve werkomgeving.

Gevelverlichting

Een kantoorpand is niet alleen een werkplek, maar ook het visitekaartje van een bedrijf. De uitstraling van het gebouw, vooral 's avonds, kan een blijvende indruk achterlaten op voorbijgangers en bezoekers. In deze toepassing gaat verlichting verder dan alleen praktisch nut; het draagt bij aan de algehele esthetiek van het pand en versterkt de merkidentiteit. Tegenwoordig wordt lineaire LED verlichting steeds vaker gebruikt voor het verfraaien en verlichten van kantoorgevels.

Facade verlichting kan op verschillende manieren worden geïnstalleerd, zoals horizontaal of verticaal langs de gevel. Dit biedt architecten en ontwerpers talloze opties om unieke en opvallende verlichtingspatronen te creëren.

Door lineaire LED verlichting te gebruiken, kunnen bedrijven de kleurtemperatuur aanpassen aan hun merkidentiteit en gewenste sfeer. Warm wit licht kan een gastvrije uitstraling creëren, terwijl koel wit licht een modernere look kan geven. Ook kan met een RBG of RGBW LED strip de juiste kleur gekozen worden die past bij de huisstijl van het bedrijf.

;