LED verlichting toepassen op een station?

Onze experts helpen je graag bij het vinden van de juiste oplossing en daarbij passende producten. 

Bus- en treinstations

Het correct plaatsen van lineaire LED verlichting en inground verlichting op treinstations is van vitaal belang om een veilige en gastvrije omgeving te creëren voor reizigers, ongeacht het tijdstip van de dag. Door deze verlichting op strategische plaatsen te installeren en rekening te houden met de behoeften van de reizigers, kunnen stations niet alleen functioneel zijn, maar ook visueel aantrekkelijk, waardoor de reiservaring van passagiers wordt verbeterd.

Perrons

Installeer LED verlichting langs de volledige lengte van de perrons op treinstations. Dit zorgt voor helderheid, zichtbaarheid en veiligheid, wat essentieel is voor reizigers die in- en uitstappen, vooral 's avonds en tijdens slechte weersomstandigheden. Plaats inground verlichting langs de randen van de perrons om duidelijk de grens van het perron aan te geven en het instapgebied goed te verlichten.

Ingangen en Uitgangen

Zorg voor voldoende verlichting bij de ingangen en uitgangen van het station, zodat reizigers zich gemakkelijk kunnen oriënteren en zich veilig voelen bij het betreden of verlaten van het station. Installeer inground verlichting of verlichting in trapleuningen bij trappen en treden op het station om valpartijen te voorkomen en de veiligheid te verbeteren.

Wandelpaden en Loopbruggen

Als er wandelpaden of loopbruggen zijn die naar het station leiden, installeer dan lineaire LED verlichting om de routes goed zichtbaar te maken, vooral 's nachts. Installeer de verlichting langs de volledige lengte van de loopbrug. Dit zorgt voor een gelijkmatige en heldere verlichting, waardoor reizigers comfortabel en veilig kunnen lopen, zelfs in de avonduren. Overweeg het gebruik van bewegingssensoren op de loopbrug. Hierdoor kan de verlichting worden ingeschakeld wanneer er mensen aanwezig zijn, wat energiebesparing oplevert wanneer de loopbrug niet in gebruik is.

Wachtruimtes

Verlicht wachtruimtes en zitgedeeltes op het station met lineaire LED verlichting om een aangename sfeer te creëren voor reizigers. Voorzie banken en zitgedeeltes van inground verlichting om comfortabele en goed verlichte wachtplekken te creëren.

;