LED verlichting toepassen in een park of op een plein?

Onze experts helpen je graag bij het vinden van de juiste oplossing en daarbij passende producten. 

Parken en pleinen

Verlichting speelt een cruciale rol in het creëren van een veilige en gastvrije omgeving in openbare ruimtes, zoals parken en pleinen. Lineaire LED verlichting biedt niet alleen energie-efficiëntie, maar ook de mogelijkheid om de sfeer aan te passen aan de behoeften van de omgeving.

Pas de helderheid van de LED verlichting aan op basis van de specifieke behoeften van het park of plein. Verhoog de lichtintensiteit op drukke plekken en verminder deze op rustigere locaties. Zo bespaar je energie en creëer je de gewenste sfeer. Kies daarbij voor de juiste kleurtemperatuur voor de led-verlichting. Warmere kleuren zoals 2700K kunnen een uitnodigende sfeer creëren, terwijl koelere kleuren zoals 5000K meer geschikt kunnen zijn voor veiligheidsdoeleinden.

Overweeg het gebruik van bewegingssensoren om de verlichting alleen in te schakelen wanneer dat nodig is. Dit verhoogt de energie-efficiëntie en minimaliseert lichtvervuiling. En kies voor dimbare LED verlichtingssystemen. Dit geeft je de flexibiliteit om de helderheid aan te passen aan verschillende situaties, zoals evenementen in het park.

  • Plaats lineaire LED verlichting langs wandelpaden in het park. Hierdoor kunnen bezoekers veilig navigeren, wandelen, joggen of fietsen, zelfs tijdens de avonduren.
  • Zorg ervoor dat zithoeken goed verlicht zijn. Dit creëert een gezellige sfeer en moedigt mensen aan om te ontspannen en te genieten van de omgeving.
  • Verlicht bankjes met lineaire LED verlichting om comfortabel lezen of picknicken 's avonds mogelijk te maken.
  • Plaats verlichting bij de ingangen van het park om een gastvrije en uitnodigende sfeer te creëren.
  • Plaats LED verlichting langs de omtrek van een plein om een duidelijke grens te creëren en de contouren van de ruimte te markeren.
  • Als het park of plein waterpartijen heeft, overweeg dan om inground verlichting te gebruiken om het wateroppervlak subtiel te verlichten.
  • Voor parkeerplaatsen in of nabij het park is inground verlichting handig om de veiligheid te waarborgen en bezoekers te begeleiden.
  • Gebruik inground verlichting om trappen en paden te markeren, vooral als ze in het donker moeilijk zichtbaar zijn.
;