LED verlichting toepassen in onderwijsinstellingen?

Onze experts helpen je graag bij het vinden van de juiste oplossing en daarbij passende producten. 

Onderwijsinstellingen en scholen

De omgeving waarin studenten leren, heeft een grote invloed op hun concentratie, focus en algehele leerervaring. Lineaire LED verlichting biedt onderwijsinstellingen een moderne en efficiënte manier om de leeromgeving te optimaliseren en te verbeteren.

  • LED verlichting verbruikt minder energie dan traditionele verlichting, wat leidt tot lagere energiekosten voor onderwijsinstellingen.
  • De langere levensduur van LED verlichting betekent minder frequent vervangen en verminderde afvalproductie.

Gemeenschappelijke ruimtes

Gemeenschappelijke ruimtes in onderwijsinstellingen en scholen, zoals een aula, vormen de plek waar studenten samenkomen, sociale interacties plaatsvinden en creativiteit wordt aangemoedigd. Het creëren van een uitnodigende en inspirerende omgeving in deze ruimtes is van groot belang voor het welzijn en de motivatie van studenten en personeel. Lineaire LED verlichting biedt een moderne en veelzijdige oplossing voor het verlichten van gemeenschappelijke ruimtes in onderwijsinstellingen en scholen.

Door slim gebruik te maken van LED strips, kunnen deze ruimtes niet alleen worden verlicht, maar ook worden getransformeerd in uitnodigende en inspirerende omgevingen. Plaats LED strips langs wanden, plafonds of meubels om indirecte verlichting te bereiken die een warme en uitnodigende sfeer creëert.

Kies voor LED strips met aanpasbare kleuren om de verlichting aan te passen aan verschillende gelegenheden en evenementen. Van levendige kleuren voor feesten tot rustgevende tinten voor studie-uren, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Gebruik LED verlichting om belangrijke gebieden of zones te accentueren in gemeenschappelijke ruimtes. Denk aan het markeren van leeshoeken, studieplekken of presentatiegebieden om de functionaliteit te verbeteren. Of markeer zitplekken, loungegebieden en ontmoetingsplekken met subtiel en warm licht.

Gangen en trappenhuizen

Transportzones in onderwijsinstellingen en scholen zijn essentieel voor een soepele doorstroming van studenten, docenten en personeel. Het juiste verlichtingsontwerp in deze gebieden is van groot belang om niet alleen de veiligheid te waarborgen, maar ook de functionaliteit en efficiëntie te verbeteren. Lineaire LED verlichting biedt een moderne en praktische oplossing voor het verlichten van transportzones in onderwijsinstellingen en scholen.

Deze verlichtingsvorm in het plafond zorgt voor gelijkmatige en heldere verlichting in gangen, wat de zichtbaarheid en veiligheid vergroot. LED strips kunnen bijvoorbeeld ook worden gebruikt voor subtiele vloermarkering, waardoor de looproutes duidelijk worden gemarkeerd. Of om oriëntatiepunten te creëren, zoals bij kruispunten van gangen.

Toiletruimtes

Hoewel toiletten in onderwijsinstellingen en scholen vaak over het hoofd worden gezien, speelt de verlichting in deze ruimtes een belangrijke rol in het creëren van een aangename en functionele omgeving. LED verlichting biedt een veelzijdige oplossing om toiletten op te fleuren en te optimaliseren.

Gebruik lineaire LED verlichting om de functionele aspecten van de toiletten te verbeteren. Plaats LED strips langs de spiegels, boven wastafels en boven toiletpotten voor helder en gelijkmatig licht.

Creëer een ruimtelijk gevoel in kleine toiletten door LED strips langs de randen van de muren te plaatsen. Dit kan de illusie van grotere ruimte geven. Speel met kleuren om een aangename sfeer te creëren. Kies voor zachte kleuren voor een ontspannende sfeer en heldere kleuren voor een energieke ambiance.

Integreer bewegingssensoren met de LED verlichting, zodat het licht automatisch aangaat wanneer iemand de ruimte betreedt.

Gevelverlichting

Gevelverlichting speelt een cruciale rol in de esthetiek en uitstraling van onderwijsinstellingen en scholen, niet alleen overdag, maar ook 's avonds. LED facade verlichting kan worden aangepast aan de kleuren van de instelling, waardoor een gevoel van identiteit en trots wordt gecreëerd. Het biedt een moderne en energie-efficiënte manier om de gevels van deze gebouwen te verlichten en een veilige en gastvrije omgeving te creëren.

Gerelateerde projecten

Princess Nora University

Princess Nora University

Health Sciences Campus

Health Sciences Campus

;