DUBAI

Burj Al Arab Terrace

Een luxueus 10.000 m2 terras in de Arabische Golf

In de betoverende azuurblauwe wateren van de Arabische Golf ligt het prachtige 10.000 m2 Burj Al Arab Terrace. Dit luxueuze terras draagt eersteklas faciliteiten van het nummer één zevensterren hotel in de wereld: het Jumeirah Burj Al Arab Hotel. De Burj Al Arab Terrace telt 32 privéhuisjes (inclusief een privé butler), 400 ligstoelen, een strand en biedt tevens onderkomen aan het luxe Scape Restaurant. Om het baanbrekende ontwerp te completeren is het terras voorzien van een zwembad (612 m2) en een zoutwater ‘infinity pool’ (828 m2), die op sublieme wijze een eenheid vormen met de wateren van de Arabische Golf.

Concept

De Burj Al Arab Terrace is het resultaat van ingenieuze bouwkunde en een creatief maritiem ontwerp. De bouw van het terras heeft grotendeels plaatsgevonden in Finland. Vervolgens is het terras voor de laatste montage en installatie in secties naar Dubai verscheept. De grensverleggende Finse ontwikkelaar en bouwspecialist ADMARES kreeg de opdracht om het visionaire project op te leveren. ADMARES CEO, Mikael Hedberg, laat op hun website weten:

“Wij zijn enorm trots op dit project. Het gaf ons de mogelijkheid om in een opmerkelijk korte tijd een unieke constructie te creëren, waarbij de omgeving zo min mogelijk werd belast. Het is een indrukwekkend staaltje techniek: de off-site fabricage in Finland en de daaropvolgende installatie in Dubai maakt het de grootste onderneming van zijn soort ooit’.

Oplossing

Om het concept uit te kunnen voeren is ADMARES ondermeer de samenwerking aangegaan met de Finse liniLED® partner, Oy Hedtec Ab. Zij leverden zo´n 1,4 km van verschillende liniLED® LED strips in drie lichtintensiteiten (Deco, Power en High Power). Met behulp van diverse liniLED® Profielen en voedingen zijn de liniLED® LED strips op verschillende plekken (binnen en buiten) in het Burj Al Arab Terras geïnstalleerd.

 

Producten
liniLED® Top Power LED strip
liniLED® Top High Power LED strip
liniLED® Top Deco LED strip

Specificaties

Wil jij ook zo'n mooi resultaat bereiken? Neem dan contact met ons op.

Samen laten we jouw project stralen

Breng jouw lichtproject naar een hoger niveau met A-kwaliteit LED producten, persoonlijk advies en hulp bij installatie. Heb je een vraag of advies nodig? Laat het ons weten en we helpen je graag.