LED verlichting toepassen in een wellnessresort?

Onze experts helpen je graag bij het vinden van de juiste oplossing en daarbij passende producten. 

Sauna’s en Wellnessresorts

Sauna's en wellnessresorts bieden een serene ontsnapping aan de drukte van het dagelijkse leven. Een van de sleutelelementen die bijdragen aan de rustgevende ambiance is verlichting. Het strategisch plaatsen van de verlichting is essentieel voor optimale resultaten. Installeer ze langs de muren, banken en zelfs het plafond om een gelijkmatige verlichting te garanderen. Deze plaatsing verbetert niet alleen de algehele esthetiek maar draagt ook bij aan een comfortabele sfeer.

Bij het integreren van LED verlichting moet je rekening houden met de omringende materialen. Natuurlijk hout is een populaire keuze in sauna's en wellnessresorts. LED verlichting met een warme kleurtemperatuur vult de aardetinten van hout aan, waardoor een harmonieuze en visueel aantrekkelijke ruimte ontstaat. Gezien de vochtige en hete omgeving van sauna's is het van belang om waterdichte (>IP67) en hittebestendige LED verlichting te kiezen. Dit zorgt voor duurzaamheid en veiligheid, waardoor de verlichting geschikt is voor de unieke omstandigheden van deze ruimtes.

Stoombaden

Lineaire LED verlichting kan worden gebruikt om stoombaden subtiel te verlichten. Dit draagt bij aan de sfeer van ontspanning en welzijn. Meestal worden LED strips geïnstalleerd langs de randen van het plafond om indirect licht te bieden dat niet direct in contact komt met condens of stoom. Of plaats het in de rand van de banken, zodat de gasten, ook wanneer de ruimte gevuld is met stoom, hun weg kunnen vinden. Kies voor een warme kleurtemperatuur tussen 2700K en 3000K om een ontspannende en rustgevende sfeer te creëren die goed past bij een stoombadervaring.

Ontspanningsruimtes

In de ontspanningsruimtes van een wellnessresort kun je LED verlichting installeren om gasten te voorzien van een kalme omgeving waar ze kunnen ontspannen na behandelingen. Meestal worden ze langs de randen van het plafond of onder de randen van de muren geïnstalleerd om indirect licht te bieden en een zachte gloed te creëren. Dit minimaliseert verblinding en draagt bij aan ontspanning.

Zorg ervoor dat ze van hoge kwaliteit zijn en een warme kleurtemperatuur hebben, bijvoorbeeld tussen 2700K en 3000K, voor een kalmerende sfeer. Denk na over de kleurenschema's van de ontspanningsruimte en pas de kleur van de LED verlichting aan om harmonie te creëren. Warme kleuren zoals zachtblauw of lichtpaars kunnen een rustgevende sfeer bevorderen. En overweeg om dimbare LED-verlichting te gebruiken, zodat je de lichtintensiteit kunt aanpassen aan de behoeften van de gasten.

Massagekamers en schoonheidssalon

Zachte LED verlichting in massagekamers en schoonheidssalons kan bijdragen aan de ontspanningservaring van gasten tijdens de behandelingen. Installeer de lineaire LED verlichting zo dat ze indirect licht bieden en niet direct in de ogen van de gasten schijnen. Dit minimaliseert verblinding en draagt bij aan een ontspannen sfeer.

Overweeg het gebruik van dimbare LED verlichting om de lichtintensiteit aan te passen aan de behoeften van verschillende behandelingen en de voorkeur van de gasten. Stem de kleur van de verlichting af op de algemene inrichting en ambiance van de ruimte. Warme kleuren zoals zachtblauw of zachtroze kunnen een rustgevende en verzorgende uitstraling bevorderen. En overweeg om LED verlichting te combineren met achtergrondmuziek en geurelementen om de totale sfeer te verbeteren en gasten een meeslepende ervaring te bieden.

Zwem- en bubbelbaden

In binnen- of buitenzwembaden en bubbelbaden kun je lineaire LED verlichting gebruiken om een sfeervolle ambiance te creëren, vooral 's avonds. Installeer de LED strips langs de randen van het zwembad of bubbelbad om een sfeervolle verlichting te bieden. Overweeg een kleurtemperatuur tussen 2700K en 3000K voor een warme en uitnodigende sfeer. Voor meer visuele impact kun je overwegen om RGB LED's te gebruiken die van kleur kunnen veranderen.

Gangen en gangpaden

Verlicht gangen en looproutes met LED strips om gasten veilig door het resort te leiden en tegelijkertijd een rustige sfeer te behouden. Installeer de LED verlichting op gelijke afstanden langs de gangpaden, zodat er geen donkere plekken ontstaan. Plaats de armaturen aan het plafond of langs de muren om gelijkmatig licht te verspreiden. Overweeg een neutrale kleurtemperatuur, bijvoorbeeld tussen 3500K en 4000K, voor goede zichtbaarheid.

Receptie en ontvangstgebieden

In wellnessresorts is de ontvangsthal het eerste contactpunt dat gasten hebben met de magische wereld van ontspanning en luxe. Lineaire LED verlichting kan deze ervaring versterken door een warm welkom te bieden en gasten te omhullen met een sfeer van gastvrijheid.

Kies een warme kleurtemperatuur (2700K-3000K) om een uitnodigende sfeer te creëren in de ontvangsthal. Warm licht straalt gastvrijheid uit. Stem de kleur van de LED verlichting af op het interieur en de merkidentiteit van het wellnessresort voor een samenhangende uitstraling. Vaak wordt lineaire LED verlichting geplaatst in het plafond, langs wanden en balies en achter de receptie.

Eet- en drinkgelegenheden

In restaurants en bars binnen het wellnessresort kan LED verlichting worden gebruikt om een gezellige sfeer te scheppen tijdens een lunch of diner. Installeer de verlichting strategisch boven de bar, langs de muren of achter de bar voor een ontspannen en luxe sfeer. Zorg daarbij voor gelijkmatige en sfeervolle verlichting zonder verblinding. Overweeg het gebruik van dimbare LED verlichting, zodat je de lichtintensiteit kunt aanpassen aan verschillende momenten van de dag en de gewenste sfeer.

Gerelateerde projecten

Starpool

Starpool

A-thermen

A-thermen

;